Składniki:
Filety z kurczaka, lub udka,(ilość wg potrzeb) liście kapusty , papryka czerwona, zielona i żółta, por, cebula , sól, pieprz , przyprwa do kurczaka, papryka mielona slodka.
Jak przyrządzić?
Filety(UDKA) oprószyć sola , pieprzem , przyprawą do kurczaka, papryka mielona, położyc na liściu kapusty, dodać pokrojona w paski kolorową papryke, grube krążki cebuli, paski pora , zawinąć liść kapusty z zawartością tak jak gołąbki. Każdą porcję owinąć w filię aluminiową i piec na dość ostrym ogniu.
Jak podawać?
Podawać z róznymi surówkami wg uznania, najlepiej w folii w ktorej sie potrawa piekla, wolniej stygnie. Smacznego.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Autor | Dorota(KW) |