Kurczak zawijany w kapuście

Przepis kulinarny

Składniki:

Filety z kurczaka, lub udka,(ilość wg potrzeb) liście kapusty , papryka czerwona, zielona i żółta, por, cebula , sól, pieprz , przyprwa do kurczaka, papryka mielona slodka.

Jak przyrządzić?

Filety(UDKA) oprószyć sola , pieprzem , przyprawą do kurczaka, papryka mielona, położyc na liściu kapusty, dodać pokrojona w paski kolorową papryke, grube krążki cebuli, paski pora , zawinąć liść kapusty z zawartością tak jak gołąbki. Każdą porcję owinąć w filię aluminiową i piec na dość ostrym ogniu.

Jak podawać?

Podawać z róznymi surówkami wg uznania, najlepiej w folii w ktorej sie potrawa piekla, wolniej stygnie. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćśredni
AutorDorota(KW)

Kurczak zawijany w kapuście: Podobne przepisy

Kurczak zawijany w kapuście: wypróbuj również

Powiązane Tematy