Składniki:
- chleb biały okrągły krojony 1 duży,
- masło roślinne 1 małe,
- ser parmezan tarty 1 duże opakowanie,
- czosnek 5 ząbków,
- papryka czerwona mielona słodka,
- sól.
Jak przyrządzić?
Wycisnąć czosnek dodać z resztą składników do masła i wymieszać. Posmarować każdą kromkę dwustronnie uważając, aby chleb zachował pierwotną formę. Zawinąć chleb w folię i piec do zarumienienia ok. 20-30 min na grilu.
Potrzebne przybory:
Praska do czosnku, folia aluminiowa.
Jak podawać?
Na gorąco. Pasuje do sałatek i mięs.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | ilce |