Grilowany chlebuś

Przepis kulinarny

Składniki:

- chleb biały okrągły krojony 1 duży,
- masło roślinne 1 małe,
- ser parmezan tarty 1 duże opakowanie,
- czosnek 5 ząbków,
- papryka czerwona mielona słodka,
- sól.

Jak przyrządzić?

Wycisnąć czosnek dodać z resztą składników do masła i wymieszać. Posmarować każdą kromkę dwustronnie uważając, aby chleb zachował pierwotną formę. Zawinąć chleb w folię i piec do zarumienienia ok. 20-30 min na grilu.

Potrzebne przybory:

Praska do czosnku, folia aluminiowa.

Jak podawać?

Na gorąco. Pasuje do sałatek i mięs.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt7 zł
Autorilce

Grilowany chlebuś: Podobne przepisy

Grilowany chlebuś: wypróbuj również

Powiązane Tematy