Składniki:
- 1 mała kapusta pekińska,
- 5-6 pomidorów,
- 2 ogórki,
- 1 puszka kukurydzy,
- 2 cebulki czerwone,
- majonez,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Kapustę pekińską drobno posiekać, dodać do niej pokrojone w kostkę pomidory oraz pokrojone w kostke ogórki. Nastepnie drobno pokrojona cebule i dodać odsączona z zalewy kukurydze. Doprawić pieprzem i solą do smaku i dać majonez ok. 2 łyżek, w zaleznosci od gustu. Nadaje sie na szybka impreze towarzyską i niespodziewane wizyty.
Uwagi:
Żeby była niskokaloryczna mozna zamiast zwykłego majonezu dodać majonez light.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Autor | krutka |