Pomidorki pod pierzynką - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- pomidory,
- czosnek (najlepiej świeży),
- majonez,
- oregano,
- bazylia,
- ser żółty.

Jak przyrządzić?

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grube plastry. Ser żółty utrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Pomidory posolić, popieprzyć, posypać oregano i bazylią.
Na każdy plaster wicisnąć swieży czosnek (ilość wedle uznania)połozyć małą łyżeczkę majonezu i przykryć startym zółtym serem.

Uwagi:

Mozna użyć świeżej bazylii i wtedy na kazdy plaster (na wierzch) położyć mały listek bazylii...pycha przystawka.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt7 zł
AutorKasiulka

Pomidorki pod pierzynką: Podobne przepisy

Pomidorki pod pierzynką: wypróbuj również

Powiązane Tematy