Pierś indycza w sosie serowym

Przepis kulinarny

Składniki:

- słuszna pierś indycza,
- oliwa z oliwek,
- przyprawy: sol, pieprz, papryka slodka,
- śmietana tłusta 22%,
- dużo sera pleśniowego niebieskiego (do wyboru),
- zielona pietruszka,
- bagietka.

Jak przyrządzić?

Pierś pokroić na kawałki, lekko dłonią zbić, posolić, popieprzyć i posypać papryką. Wrzucić na oliwę z oliwek, podsmażyć, leciutko podlać wodą, przykryć i dusić na małym ogniu. W garnuszku podgrzać śmietanę, wrzucić dużo pokruszonego sera, zalać tym sosem indyka, posypać natką, chwilę podgrzewać. Sosu ma być naprawdę dużo. Bagietka do maczania w sosie konieczna. Do tego zielona sałata z winegret mile widziana.

Uwagi:

Świetna potrawa na spotkanie piwne w gronie czterech osob. Na środku patelnia z sosem, bagietka, maczamy i jemy ;-)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćbardzo dużo
Autorkaska

Pierś indycza w sosie serowym: Podobne przepisy

Pierś indycza w sosie serowym: wypróbuj również

Powiązane Tematy