Kurczak a' la Wiola

Przepis kulinarny

Składniki:

- pierś z kurczaka,
- sól,
- pieprz,
- ser zółty,
- pomidor,
- bułka tarta,
- jajko,
- oliwa z oliwek lub margaryna (jak kto woli).

Jak przyrządzić?

Pierś z kurczaka umyć, następnie rozbić jak kotlet schabowy (najlepiej rozbijac w woreczku foliowym), jajko roztrzepać dodać do niego sół, pieprz i włożyć do tego pierś z kurczaka, potem dodać do bułki tartej, wyjąć i opiec na patelni ze wszystkich stron na koniec położyc na kotlecie pomidora pokrojonego w plasterki i przykryć to serem zółtym , przykryć patelnie pokrywką i smażyć chwilę na małym ogniu aż ser nam sie roztopi od razu podawać np. z frytkami z dodatkiem papryki czerwonej i startego zółtego sera lub z ziemniakami - smacznego!

Uwagi:

Nalepsza surówka to np. pomidory z cebulką lub sałatka z zielonych pomidorów lub w/g uznania.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt10 zł
AutorWiola

Kurczak a' la Wiola: Podobne przepisy

Kurczak a' la Wiola: wypróbuj również

Powiązane Tematy