Składniki:
- pierś z kurczaka,
- sól,
- pieprz,
- ser zółty,
- pomidor,
- bułka tarta,
- jajko,
- oliwa z oliwek lub margaryna (jak kto woli).
Jak przyrządzić?
Pierś z kurczaka umyć, następnie rozbić jak kotlet schabowy (najlepiej rozbijac w woreczku foliowym), jajko roztrzepać dodać do niego sół, pieprz i włożyć do tego pierś z kurczaka, potem dodać do bułki tartej, wyjąć i opiec na patelni ze wszystkich stron na koniec położyc na kotlecie pomidora pokrojonego w plasterki i przykryć to serem zółtym , przykryć patelnie pokrywką i smażyć chwilę na małym ogniu aż ser nam sie roztopi od razu podawać np. z frytkami z dodatkiem papryki czerwonej i startego zółtego sera lub z ziemniakami - smacznego!
Uwagi:
Nalepsza surówka to np. pomidory z cebulką lub sałatka z zielonych pomidorów lub w/g uznania.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Wiola |