Cappelletti emiliani

Przepis kulinarny

Składniki:

- TRADYCYJNE CIASTO NA PIEROGI,
- 10 DAG SZYNKI WĘDZONEJ,
- 10 DAG TARTEGO PARMEZANU,
- 1 JAJKO,
- TARTA BUŁKA,
- TARTA GAŁKA MUSZKATAŁOWA.

Jak przyrządzić?

SZYNKĘ POSIEKAĆ, WYMIESZAĆ Z SUROWYM JAJKIEM I SEREM, DODAĆ SZCZYPTĘ GAŁKI MUSZKATAŁOWEJ ORAZ TARTĄ BUŁKĘ.MASA NADZIENIA MUSI BYĆ JEDNOLITA. NADZIEWAĆ MASĄ PIEROŻKI UGOTOWAĆ.

Jak podawać?

POLANE MASŁEM I POSYPANE PARMEZANEM. PODCZAS WIEKSZYCH UROCZYSTOŚCI PODAWAĆ W ROSOLE.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćśredni
AutorMONIKA

Cappelletti emiliani: Podobne przepisy

Powiązane Tematy