Składniki:
- słoik selera konserwowowego,
- puszka ananasa,
- puszka kukurydzy konserwowej,
- 6 łyżek marchewki konserwowej,
- 5 jaj na twardo,
- pół kruchego jabłka,
- 6 krążków pora,
- średnia cebula,
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Warzywa konserwowe odsączyć na sitku.
Pokroić w kostkę: ananasa, pora, cebulę, jabłko i jaja.
Dodać seler, marchewkę i kukurydzę.
Całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Uwagi:
Mimo że jest w sałatce cała puszka ananasa, nie jest on bardzo wyczuwalny przez co sałatka nie jest za słodka.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | duża salaterka |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Mimi |