Sałatka wigilijna z ananasem



Co pojawia się na twoim stole w wigilijny wieczór? Na pewno jest barszcz z uszkami, pierogi z kapustą, karp. A czy jadłaś już sałatkę wigilijną? Jeśli nie, to powinnaś jej spróbować w tym roku. Przygotujesz ją szybko, a cała rodzina będzie zachwycona. Wprowadzaj do swojego domu nowości kulinarne. Nie pozwól, by zagościła w nim nuda.
Przygotuj:
- puszkę ananasa
- puszkę kukurydzy
- ¾ szklanki orzechów włoskich (obranych ze skórki)
- ¾ szklanki rodzynek
- majonez
- sól
- pieprz

1. Orzechy trzeba obrać ze skórki. Może to być pewien kłopot, ale tylko do czasu, gdy polejesz je wrzątkiem. Po tym prostym zabiegu pójdzie jak po maśle.
2. Rodzynki namocz w wodzie, żeby spęczniały.
3. Z ananasa i jabłka zrób niedużą kostkę.
4. Pomieszaj wszystkie składniki z łyżką majonezu.
5. Sałatka wigilijna jest już prawie gotowa, musisz ją jeszcze tylko doprawić. Ostrożnie z pieprzem. To danie świąteczne powinno być pikantne, ale bez przesady.
6. A co zjesz w pierwszy i drugi dzień świąt? Może zaskoczysz wszystkich i przygotujesz [url=http://smacznages.jejkuchnia.pl/o-wyzszosci-gesiego-pipka-nad-gesim-pipkiem ]gęsinę[/url]?

Najnowsze

Trendy w meblach ogrodowych 2025 – inspiracje na meble tarasowe i balkonowe
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze