Składniki:
- 1 paczka kleiku ryżowego,
- 1 kostka margaryny,
- 3 jaja,
- szklanka cukru,
- 5 łyżeczek wiórek kokosowych,
- cukier waniliowy,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- dodatki wg uznania.
Jak przyrządzić?
Wszystko wymieszać i wyrobić dokładnie, po czym zabrać się (najlepiej z kimś jeszcze,bo roboty jest sporo) za formowanie małych kuleczek z dziurką w środku (nie na wylot :)) PO UPIECZENIU napełniać dziurki dodatkami.
Uwagi:
Dodatki:ja preferuje roztopioną czekoladę, najlepiej jasną i ciemną, część ciasteczek napełniam jedną,część drugą,wcześniej włożywszy w dziurki np.po orzeszku,migdale, rodzynku...Klasyczna wersja przewiduje dżem, tudzież konfiturę - też dobre. Podsumowując: wielkie pole do popisu :)
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | zależy od dodatków |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | efcia |