Sk艂adniki:
Ciasto:
- 1/2 kg m膮ki,
- szklanka mleka,
- pol opakowania drozdzy,
- 2 jajka,
- sol,
- pieprz,
- ziola prowansalskie.
G贸ra:
- 20 dkg pieczarek, 1 papryka,
- czosnek,
- ser zolty,
- cebula,
- kukurydza (reszta wedle gustu).
Jak przyrz膮dzi膰?
Do maki dodac , jakja , mleko i podrobnione drozdze i to wszystko ugniatac na jednolita mase na konioec przyprawic , sola , pieprzem i ziolami , wtedy ciasto bedzie aromatyczniejsze , Wylozyc ciasto na blache ponakluwac widelcem ..Gora pokroic cebule na plasterki , i wrzucic do wyskokiego garnka , podsmarzac jezeli cebula jest juz szklista dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy razem , pozniej pokolei dodajemy pokrojona papryke i starty zabek czosnku , do tego wszystkiego dodajemy lyzke przecieru pomidorowego , kiedy jest juz miekkie wszystko wykladamy na pizze , dodajemy jeszcze satarty zolty ser...i jakas wedline. Ciasto wkladamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni...i pieczemy okolo 30 -45 min ... Smacznego :)
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 15 z艂 |
Autor | Aniolek23 |