Zupa z kapusty włoskiej (parzybroda)

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 główka kapusty włoskiej (ok. 1 kg),
- 0,5 kg ziemniaków,
- 300 g wołowiny lub wieprzowiny,
- 1 pęczek włoszczyzny,
- 5-8 suszonych grzybów,
- sól, pieprz, gorczyca, ziele angielskie, kminek.

Jak przyrządzić?

Pokrojone w kostkę, umyte mięso zalać zimną wodą i gotować z grzybami i przyprawami. Gdy mięso będzie miękkie, przecedzonym wywarem mięsnym zalać oczyszczoną i pokrojoną kapustę oraz pozostałe warzywa. Gotować ok. 40 min. Na koniec dodać mięso i doprawić solą i pieprzem.

Uwagi:

Podawać z białym pieczywem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednio
Autorbaron

Zupa z kapusty włoskiej (parzybroda): Podobne przepisy

Zupa z kapusty włoskiej (parzybroda): wypróbuj również

Powiązane Tematy