Bindsuppe (zupa łączona)

Przepis kulinarny

Składniki:

Resztki z niedzielnej pieczeni wołowej, 2 żółtka, 100 ml śmietany, (w wariancie II zamiast żółtek i śmietany przygotowujemy zasmażkę z 2 łyżek masła i 2 łyżek mąki), grzanki z białego pieczywa pokrojone w kostkę, 2 liście laurowe, sól, pieprz, łyżka świeżej pietruszki bądź szczypiorku.

Jak przyrządzić?

Wariant IZagotować 1 litr wody, dodać liście laurowe. Posiekane drobno resztki pieczeni wrzucić do wody. Zagotować doprawić pieprzem i solą. Żółtka dokładnie wymieszać ze śmietaną. Zaciągnąć zupę. Zagotować i wyłączyć.Wariant IIZagotować 1 litr wody, dodać liście laurowe. Posiekane drobno resztki pieczeni wrzucić do wody. Zagotować doprawić pieprzem i solą. Przygotować zasmażkę. Zaciągnąć Zupę. Zagotować i wyłączyć.

Potrzebne przybory:

Garnek, deska do krojenia, ostry nóż, łyżka do mieszania, patelnia do przygotowania grzanek.

Jak podawać?

W kamionkowych miseczkach rozłożyć grzanki i zalać zupą. Poprószyć świeżą pietruszką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4 porcje
AutorJose Da Gamba & Sobelbaum

Bindsuppe (zupa łączona): Podobne przepisy

Bindsuppe (zupa łączona): wypróbuj również

Powiązane Tematy