Sk艂adniki:
- 4 zabki czosnku,
- 2 cebule,
- imbir w proszku,
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka,
- 5 lyzek sosu sojowego,
- 2 marchewki pokrojone w paseczki,
- 10 pokrojonych pieczarek,
- woreczek ugotowanego ryzu,
- 6 lisci kapusty pekinskiej,
- puszka osaczonej kukurydzy,
- tacka kielkow fasoli mungo,
- oliwa z oliwek,
- 4 kostki rosolowe jakiekolwiek,
- sol, pieprz do smaku wedle uznania.
Jak przyrz膮dzi膰?
Posiekany czosnek wraz z pokrojona w kostke 1 cebula podsmazyc na 2 lyzkach oliwy, dosypac 1 lyzeczke imbiru.Piersi z kurczaka uprzednio pokrojone w kostke i zalane soosem sojowym wrzucic do podsmazonyej cebulki z czosnkiem.Poddusic, dodac marchewke i pieczarki oraz 1 cebulke pokrojona w cwiartki, zalac bulionem i gotowac ok 20 minut na malym ogniu.Po 20 minutach doodac ryz, kukurydze, kapuste oraz kielki podgotowac jeszcze ok 10 minut.
Potrzebne przybory:
Konieczny duuuzy garnek :)
Uwagi:
Podawac goraca mozna podawac posypana szczypiorkiem, ale niekoniecznie. Zupka pyszna i sycaca, bardzo aromatyczna.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Agunia:) |