Zupa gulaszowa łatwa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2-3 duże ziemniaki,
- 1 średnie pętko podwawelskiej,
- 2-3 cebule,
- 1l wody,
- 1 szklanka mąki,
- vegeta do smaku,
- czerwona papryka słodka lub ostra jak kto lubi.

Jak przyrządzić?

Ziemniaki kroimy w kostkę, kiełbasę i cebule też.Ziemniaki, cebule i kielbasę wrzucamy do garnka zalewamy częścią wody dodajemy vegettę i paprykę gotujemy na wolnym ogniu.
Jak juz ziemniaki bedą miękkie robimy ciasto z maki i wody.
Ciasto ma być dość gęste,nakładamy na talerz i nożem wrzucamy skrawki ciasta do gularzu.Gotujemy jeszcze chwilkę.
Jeśli bedzie zbyt gęste można dolać wody. Doprawiamy do smaku vegetta i papryką.

Potrzebne przybory:

Garnek, nóż, deseczka lub talerz do ciasta z mąki.

Jak podawać?

Samą bez dodatkow jest bardzo syta i smaczna.

Uwagi:

Zupa gularzowa ma być gęsta.
Jeśli ktoś lubi ostre potrawy to polecam paprykę ostrą lub chili.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3 porcje
Przybliżony koszt10 zł
AutorGośka

Zupa gulaszowa łatwa: Podobne przepisy

Zupa gulaszowa łatwa: wypróbuj również

Powiązane Tematy