Zupa rozgrzewajÄ…ca



Mrozy jeszcze nie odchodzą w przeszłość, dlatego zupa rozgrzewającana pewno się przyda. Musimy teraz o siebie dbać, bo chorowanie wiosną nie jest zbyt przyjemne. Takie danie dostarczy energii i sprawi, że szybko odzyskamy humor po męczącym dniu.
Przygotuj:
- 2 litry bulionu warzywnego
- pół kg ziemniaków
- 3 marchewki
- 2 czerwone papryki
- 2 cebule
- 20 dag wędzonego boczku
- 3 łyżki groszku konserwowego
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki śmietany 18%
- łyżkę mąki
- majeranek
- przyprawÄ™ typu vegeta
- ostrÄ… mielonÄ… paprykÄ™

1. Zupy mięsne mają to do siebie, że nie tylko rozgrzewają, ale także są bardzo sycące, więc prawdopodobnie drugie danie będzie zupełnie niepotrzebne.
2. Zacznij od pokrojenia boczkuw kostkę i poszatkowania cebuli. Podsmaż oba składniki na oleju.
3. Zagotuj 2 litry bulionu i dodaj do niego pokrojonÄ… w kostkÄ™ marchewkÄ™, podobnie przygotowane ziemniaki oraz paprykÄ™.
4. Poczekaj aż warzywa w zupie na zimę zmiękną i dodaj vegetę, groszek konserwowy i przecier pomidorowy.
5. Pozostało ci tylko wymieszać mąkę ze śmietaną i dolać do pysznej rozgrzewającej potrawy. Na koniec majeranek i gotowe.
6. Taka pożywna zupa warzywna doskonale smakuje z białym pieczywem. Smacznego!
Â

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze