Szejk (ale nie z Arabii) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- ok. pół kilo truskawek(po godzinnym pobycie w zamrażarce),
- ćwierć litra wódki,
- cukier do smaku.

Jak przyrządzić?

Wrzucamy wszystko do miksera i miksujemy przez minutę...

Potrzebne przybory:

Mikser (z kielichem), szklanice do napełnienia Szejkiem.

Jak podawać?

Podawać w towarzystwie miłej osoby ;-)

Uwagi:

Dobrze,jeśli truskawki są lekko zamrożone,aby powierzchnia owocu była zamrożona,jeśli nie dysponujemy zamrażarką,polecam wykombinować odrobinę lodu ;-)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania2 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
Przybliżony koszt12 zł
AutorJagnieszka

Szejk (ale nie z Arabii): Podobne przepisy

Szejk (ale nie z Arabii): wypróbuj również

Powiązane Tematy