Składniki:
60 ml likieru migdałowego (Niebieskie Migdały, Amaretto Venice, Amaretto Florence, Amaretto Pelegrino lub inne migdałowe), 40 ml wódki Goldwasser, 40 ml mleka kokosowego lub zagęszczonego niesłodzonego
Jak przyrządzić?
Do szkła do brandy, wina musującego lub whisky wlewamy po kolei wódkę, mleczko a na końcu likier. Dokladnie mieszamy do uzyskania jednolitego koloru i konsystencji.
Potrzebne przybory:
Kielich do long drinków, ew. słomka
Jak podawać?
Z kostką lodu.
Uwagi:
Najlepiej smakuje schlodzony z kostką lodu. Zamiast mleka kokosowego mozna dodać soku ananasowego w tej samej ilości.Ten drink jest po porstu boski. Będzie smakowal nawet najbardziej wyrafinowanemu podniebieniu a przy okazji ma swoją moc.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 2 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Przybliżony koszt | 50 zł |
Autor | Dwight |