Pousse L'amour - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 40 ml koniaku (może być brandy),
- 10 ml syropu Grenadine,
- 1 żółtko jajka kurzego.

Jak przyrządzić?

Do kieliszka koktajlowego delikatnie włożyć żółtko jajka (nie może się rozlać, musi być w całości), powoli wlać syrop tak, aby utworzył obwódkę na żółtku. Następnie delikatnie wlać alkohol na sam środek żółtka tak, aby nie wzburzyć syropu.

Potrzebne przybory:

Łyżeczka do herbaty (do wlania alkoholu).

Jak podawać?

Szybko.

Uwagi:

Drink należący do grupy "Stripped Drinks", afrodyzjak. Należy pamiętać o dokładnym umyciu jajka przed wybiciem (najlepiej sparzyć wrzątkiem).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania2 min.
Trudnośćbardzo trudny
Porcje1 porcja
Przybliżony koszt15 zł
Autormacio

Pousse L'amour: Podobne przepisy

Powiązane Tematy