Składniki:
- 40 ml koniaku (może być brandy),
- 10 ml syropu Grenadine,
- 1 żółtko jajka kurzego.
Jak przyrządzić?
Do kieliszka koktajlowego delikatnie włożyć żółtko jajka (nie może się rozlać, musi być w całości), powoli wlać syrop tak, aby utworzył obwódkę na żółtku. Następnie delikatnie wlać alkohol na sam środek żółtka tak, aby nie wzburzyć syropu.
Potrzebne przybory:
Łyżeczka do herbaty (do wlania alkoholu).
Jak podawać?
Szybko.
Uwagi:
Drink należący do grupy "Stripped Drinks", afrodyzjak. Należy pamiętać o dokładnym umyciu jajka przed wybiciem (najlepiej sparzyć wrzątkiem).
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 2 min. |
Trudność | bardzo trudny |
Porcje | 1 porcja |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | macio |