Sk艂adniki:
- kotlety sojowe mielone z koperkiem - 2 opakowania,
- kapusta kiszona 1/2 kg,
- suszona w艂oszczyzna,
- grzybki shitake - 2 sztuki,
- oliwa z oliwek,
- odrobina czosnku,
- odrobina cebuli w proszku,
- suszony koperek.
Jak przyrz膮dzi膰?
Kapuste kiszon膮 zala膰 gor膮c膮 wod膮, wsypa膰 gar艣膰 suszonej w艂oszczyzny, odrobin臋 czosnku i cebuli. Gotowa膰 oko艂o 1/2 godziny.
Kotlety sojowe mielone przygotowa膰 wg przepisu podanego na pude艂ku. Potem formowa膰 okr膮g艂e klopsiki, obtoczy膰 w m膮ce i obsma偶y膰 z 2-ch stron na dobrze rozgrzanej oliwie z oliwek.
Doda膰 je prosto z patelni do kapusty i chwilk臋 trzyma膰 na gazie. Potem odstawic i trzyma膰 nadal w garnku pod przykryciem.
Mozna podawa膰 z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym; dobrze smakuje tak偶e z makaronem i sosem z pieczarek!
TO JEST PYCHOTKA!
呕YCZ臉 WSZYSTKIM SMACZNEGO! KA艢KA
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 16 klopsik贸w |
Autor | KASKA M.K. |