Składniki:
- kotlety sojowe mielone z koperkiem - 2 opakowania,
- kapusta kiszona 1/2 kg,
- suszona włoszczyzna,
- grzybki shitake - 2 sztuki,
- oliwa z oliwek,
- odrobina czosnku,
- odrobina cebuli w proszku,
- suszony koperek.
Jak przyrządzić?
Kapuste kiszoną zalać gorącą wodą, wsypać garść suszonej włoszczyzny, odrobinę czosnku i cebuli. Gotować około 1/2 godziny.
Kotlety sojowe mielone przygotować wg przepisu podanego na pudełku. Potem formować okrągłe klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć z 2-ch stron na dobrze rozgrzanej oliwie z oliwek.
Dodać je prosto z patelni do kapusty i chwilkę trzymać na gazie. Potem odstawic i trzymać nadal w garnku pod przykryciem.
Mozna podawać z ziemniaczkami i ogorkiem kiszonym; dobrze smakuje także z makaronem i sosem z pieczarek!
TO JEST PYCHOTKA!
ŻYCZĘ WSZYSTKIM SMACZNEGO! KAŚKA
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 16 klopsików |
Autor | KASKA M.K. |