Sk艂adniki:
- 1 kilogram sera zoltego,
- jedna papryka,
- 20 dag pieczarek,
- zielenina,
- przyprawy.
Jak przyrz膮dzi膰?
Najpierw trzeba przygotowac nadzienie...: pieczrki myjemy i kroimy na mala kostke poczym przesmazamy z przyprawami tak jak do pizzy...
Papryke kroimy podobnie w mala kostke i dozucamy chwile przed zakonczeniem smazenia wraz z zielenina, odstawiamy z ognia i przechodzimy do nastepnej czynnosci...
Ser pokroic w kostke i wlozyc do mocnego, grubego worka, ktory zamkniety wkladamy do gotujacej (w duzym garnku) wody, i pilnujac poczekac az ser sie rozpuscic, poczym wyjac ser z worka polozyc go na desce i rozwalkowac. na rozwalkowany prostokat rozsmarowujemy wczesciej przygotowane nadzienie i wszystko zwijamy...:)
Potrzebne przybory:
Garnek, patelnia, lyzka do mieszania, walek, stolnica, groby worek lub folia do pieczenia.
Jak podawa膰?
Pokrojona w plastry na talezyku smakuje z pieczywem i nie tylko :)
Uwagi:
Roladke mozna jesc zawsze i wszedzie smakuje no bo czy moglo by byc jakos inaczej??? :P
Przechowywac w lodowce najlepiej w jakims worku albo papierze sniadaniowym... Smacznego!
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Kaloryczno艣膰 | du偶o |
Przybli偶ony koszt | 15 z艂 |
Autor | hey |