Suflet serowy - przepis na sukces
OLIWKA . • dawno temuSuflet serowy to rodzaj deseru, który podaje się na ciepło tuż po przygotowaniu. Powinno się go także serwować w naczyniu, w którym był zapiekany. To danie dla osób, które lubią jedzenie na słodko. Przygotowanie nie jest trudne. Właściwie wystarczy połączyć kilka składników, a następnie wszystko zapiec. Sama spróbuj.
Przygotuj:
- 25 dag tłustego twarożku
- 4–5 łyżek cukru
- 2 jajka
- łyżeczkę otartej skórki z cytryny
- 1/3 laski wanilii
- łyżkę masła do formy
1. Przepis na twarożekjest prosty. Utrzyj go, a następnie zmiksuj z żółtkami, połową cukru oraz roztartą z łyżeczką cukru wanilią.
2. Ubij pianę z białek i dodaj do niej pozostały cukier.
3. Wymieszaj teraz masę serową i pianę, dodaj otartą skórkę z cytryny.
4. Włóż suflet serowy do wysmarowanego margaryną żaroodpornego naczynia i zapiekaj danie 20 minut.
5. Suflet z sera podawaj na gorąco z konfiturami lub owocami z kompotu. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze