Risotto z groszkiem

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 cebule,
- szklanka białego wina,
- 2 szklanki ryżu,
- groszek konserwowy (puszka),
- jarzynka,
- olej.

Jak przyrządzić?

2 cebule poszatkowane zasmażamy na oleju, muszą się trochę zeszklić, do tego wsypujemy surowy ryż i chwile przysmażamy, zalewamy szklanką białego wina i 3 szklankami wody , (można dodać więcej wina ale wtedy proporcjonalnie zmniejszyć ilość wody) dodajemy dużo jarzynki i puszkę groszku.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Przybliżony koszt10 zł
Autorjudi

Risotto z groszkiem: Podobne przepisy

Risotto z groszkiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy