Sk艂adniki:
- 1kg kurczaka (najlepiej filet),
- ry偶,
- 3 papryki (zielona, czerwona, zolta),
- orzechy Cashew 250 gram,
- cebulka,
- pieczarki 5-8 sztuk,
- oliwki (do smaku jak ktos lubi),
- Sos sojowy/moze byc magii ale...,
- sos chili,
- czosnek,
- broku艂y,
- oczywiscie s贸l,
- pieprz do smaku.
Jak przyrz膮dzi膰?
Nastaw ry偶.Warzywa posiekac wszystko razem w wok wrzucic i czekac az sie ladnie usmarza(tylko tylko, tak jak moj dziadek mowil, zeby tylko ognia widzialo)Mieso pociac na kawalki(nie za duze 1cm x 1,5cm), smazyc z sosami. Ile sosu dodac? zalezy od twojego smaku, wlej przynajmniej 3 lyzki stolowe zamieszaj lopatka i palcem (przejedz po lopatce) sproboj smaku sosu.teraz wszystko razem w wok wrzucic i mieszac, jak sie wszystko ladnie wymiesza i podgrzeje serwujemy z ryzem.Smacznego!
Potrzebne przybory:
Wok (patelnia), 艂opatka.
Jak podawa膰?
Z ryzem, najlepjej podawac w miseczkach, ryz osobno i potrawa osobno, tzn.przekladamy miesko z warzywkami do miseczki z ryzem i mniamnia wcinamy.
Uwagi:
Orzechy ladnie posiekac nie na mial.Co do brokul, odrywaj "glowki"i tnij pionowo nie za cienko nie za grubo.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 6 porcji |
Autor | Krzysztof Bogdan |