Sk艂adniki:
- 8-10 udek kurzych,
- 1/4 szkl. oliwy,
- 2 zabki czosnku (przekroic na pol),
- 4 plasterki gotowanej szynki (pokroic w slupki),
- 1 mala cebula posiekana,
- 1 mala czerwona papryka posiekana,
- 1/4 lyzeczki papryki,
- 1 szkl. rosolu,
- 2 pomidory pokrojone w kostke,
- 1/2 szkl wytrawnego sherry,
- sol i pieprz do smaku.
Jak przyrz膮dzi膰?
1. Rozgrzac olej w rondlu, dodac nozki i czosnek podsmazyc ok .4-5 min z kazdej strony.
2. Wyjac czosnek z rondla dodac szynke, cebule, papryke i smazyc 3-4 min.
3. Dodac 1/2 szkl rosolu, pomidory i gotowac jeszcze 5 min.
4. Dodac reszte rosolu oraz sherry i dusic jeszcze ok. 25 min.
Uwagi:
Podawac z ryzem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 4 |
Autor | Mary |