Ogórkowo-ananasowa sałatka

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 lyzki rodzynek,
- 2 lyzki soku z ananasa,
- 1/2 dlugiego ogorka,
- 1 czerwona papryka,
- 2 szklanki posiekanego ananasa,
- po 3 lyzki oleju i octu winnego,
- 1 lyzeczka miety drobno posiekanej,
- 2 lyzeczki sezamu.

Jak przyrządzić?

1. Rodzynki namoczyc w soku ananasowym /przynajmniej 1/2 godz/.
2. Ogorek pokroic w talarki.
3. Drobno posiekac papryke.
4. Wymieszac rodzynki ,papryke i ananas.
5. Na duzym plaskim talerzy ulozyc dookola ogorek 6.
6. W srodku talerza wylozyc: ananas, papryke i rodzynki.
7. Polac sosem /oliwa i ocet/.
8. Posypac mieta i sezamem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
Porcje4 osoby
AutorMary

Ogórkowo-ananasowa sałatka: Podobne przepisy

Ogórkowo-ananasowa sałatka: wypróbuj również

Powiązane Tematy