Sk艂adniki:
- 1 kg ugotowanych ziemniakow,
- 0,5kg pieczarek,
- cebula,
- tluszcz, np. margaryna,
- 2 jajka,
- 1 szklanka maki pszennej,
- sol,
- 1 lyzeczka papryki ostrej,
- bulka tarta.
Jak przyrz膮dzi膰?
Ugotowane zimniaki przecis przez praske, dodac make, sol, papryke, 1 jajko, wyrobic ciasto. Pieczarki pokroic drobno, usmazyc z cebula na tluszczu, dobrze odparowac, pryprawic i schlodzic.
Uwagi:
Ciasto rozwalkowac o grubosci 1 cmpokroic nie duze prostokatynadziac farszem z piczarek zwinac obtoczyc w jajku i w bulce smazyc z obu stron na dobrze rozgrzanym tluszczu mozna podawac z roznymi surowkami.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | irenad |