Sk艂adniki:
- 1 brokula swieza lub mrozona,
- 3 jaja,v- 2 papryki: 偶贸艂ta i czerwona,
- 2 jablka male kwasne,
- szczypiorek,
- koperek,
- cytryna,
- majonez,
- sol i pieprz.
Jak przyrz膮dzi膰?
Brokula zalaz wrzatkiem i pozostawic na 30 minut. Jajka, papryke i jablaka pokric w drobna kostke. Brokule odcedzic, osaczyc i podzielic na drobne czastki. Dodac szczypioek, koperek. Doprawic do smaku sola i pieprzem.
Sos:- 1 czubata lyzka majonezu plus 1 lyzka soku z cytryny; dobrze wymieszac.
Potrzebne przybory:
N贸偶, deska, pojemnik na sa艂atk臋.
Jak podawa膰?
Doskonala z pieczywem czosnkowym lub grzankami.
Uwagi:
Zbyt duzo majonezu moze popsuc smak salatki.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | lenka |