Sk艂adniki:
- 1-2 kostki rosolowe,
- przyprawy do smaku,
- 1-2 serki topione smietankowe,
- ser zolty,
- i do smaku:
1/2 serka topionego pieczarkowego lub
kilka pieczarek lub
zupa pieczarkowa w proszku,
chleb/bulka,
czosnek.
Jak przyrz膮dzi膰?
Zupa jest bardzo prosta w przyrzadzeniu. Na bazie rosolu, ktory mozna przygotowac na kosci lub tez po prostu z rosolku.Odlewamy pol kubka rosolu i rozpuszczamy w nim serki smietankowe. Wlewamy do zupy i do smaku dodajemy serka pieczarkowego lub tez innego slkadnika grzybowego. Nie jest to niezbedne, aczkolwiek zupa ma wowczas wyrazistszy smak :)Lekko zagotowujemy zupe. Kiedy troszke ostygnie, mozna wetrzec sera zoltego, jednak trzeba uwazac, aby po dodaniu sera zoltego nie zagotowac zupki:)Podajemy z grzankami (chleb poktojony w male kostki i przypieczony na patelni lub w piekarniku).
Jak podawa膰?
W miseczkach najlepiej... Talerze pomimo ze glebioki sa troszke za plytkie.
Uwagi:
Po podaniu mozna wcisnac czosnek... Bezposrednio do talerza.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 3 |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | kasik |