Zupa neapolitańska - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1-2 kostki rosolowe,
- przyprawy do smaku,
- 1-2 serki topione smietankowe,
- ser zolty,
- i do smaku:
1/2 serka topionego pieczarkowego lub
kilka pieczarek lub
zupa pieczarkowa w proszku,
chleb/bulka,
czosnek.

Jak przyrządzić?

Zupa jest bardzo prosta w przyrzadzeniu. Na bazie rosolu, ktory mozna przygotowac na kosci lub tez po prostu z rosolku.Odlewamy pol kubka rosolu i rozpuszczamy w nim serki smietankowe. Wlewamy do zupy i do smaku dodajemy serka pieczarkowego lub tez innego slkadnika grzybowego. Nie jest to niezbedne, aczkolwiek zupa ma wowczas wyrazistszy smak :)Lekko zagotowujemy zupe. Kiedy troszke ostygnie, mozna wetrzec sera zoltego, jednak trzeba uwazac, aby po dodaniu sera zoltego nie zagotowac zupki:)Podajemy z grzankami (chleb poktojony w male kostki i przypieczony na patelni lub w piekarniku).

Jak podawać?

W miseczkach najlepiej... Talerze pomimo ze glebioki sa troszke za plytkie.

Uwagi:

Po podaniu mozna wcisnac czosnek... Bezposrednio do talerza.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Przybliżony koszt10 zł
Autorkasik

Zupa neapolitańska: Podobne przepisy

Zupa neapolitańska: wypróbuj również

Powiązane Tematy