Zimny mazur - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- dwa peczki mlodego szczypiorku- jeden duzy jogurt- jedna kwasna smietana- sol- koperek- ziemniaki- sloninka

Jak przyrządzić?

Szczypiorek i koperek pokroic,posypac sola i wygniesc go az pusci sok. W naczyniu wymieszac kefir ze smietana i dolac do tego okolo szklanke przegotowanej zimnej wody. Gdy smietana z kefirem beda wymieszane dodac do tego szczypiorek z sokiem. Wszystko wymieszac, dosolic i wstawic do lodowki. Ziemniaczki ugotowac. Sloninke pokroic w drobna kostke i wytopic na patelni. Polac tluszczem ze skawarkami ziemniaki i posypac koperkiem.

Jak podawać?

podawac w talerzach lub miseczkach a ziemniaczki obok na malym talerzyku

Uwagi:

Smaczne i latwe danie, przypomina mi mazury.Tak samo jak karp kojarzy sie z wigilia, tak mi zimny mazur z wakacjami. Potrawe mozna zrobic nawet bedac pod namiotem. Goraco polecam

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
Autortruskawka

Zimny mazur: Podobne przepisy

Zimny mazur: wypróbuj również

Powiązane Tematy