Zupa kokosowa z krewetkami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

125 g krewetek,
mleko kokosowe 100-150 ml,
litr bulionu warzywnego,
lyzeczka sambalu,
100 g pieczarek

Opcjonalnie:
swiezy koriander,
trawa cytynowa,

Jak przyrządzić?

Do gotujacego bulionu wlewamy mleko, wsypujemy pieczarki i krewetkigotujemy 5 minut. Na koncu dodajemy sambal i ziola.

Uwagi:

Polecam przerozne odmiany, np. kurczaka zamiast krewetek. Marchewka, por, fantazja nie ma granic.

Potrawa pochodzi z kuchni tajskiej

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4
Autormikku

Zupa kokosowa z krewetkami: Podobne przepisy

Zupa kokosowa z krewetkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy