Składniki:
Ciasto: 250 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g cukru, 250 g margaryny, 5 jajek, 4 łyżki śmietany, 4 łyżki kakao, 1 łyżeczka cukru waniliowego.
Posypka: 300 g kokosu, 250 g cukru, 200 g masła, 4-10 łyżek mleka
Jak przyrządzić?
Ciasto: Dokładnie utrzeć margarynę z cukrem,cukrem waniliowym i żółtkami, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę oraz kakao. Z białek ubić pianę i połączyć z ciastem.
Posypka: Masło stopić i dodać pozostałe produkty.Zrobić posypkę.
Gotową posypkę wyłożyć na ciasto (lekko wystudzoną). Ciasto piec na blasze wyłożonej folią aluminiową w temp. 180 st. C ok. 50 min. (aż kokos sie przyrumieni).
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 24 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | ajsha9 |