Składniki:
- 4 kotlety schabowe
- 3 marchewki
- 3 pietruszki
- 1 średniej wielkości seler
- olej
- mąka
- ketchup
- śmietana
- sól
- pieprz
Jak podawać?
Pyszne z ryżem
Uwagi:
Kotlety schabowe rozbić, posolić, popieprzyć, obtaczać w mące i zrumienić na gorącym oleju. Pokroić warzywa w słupki, tak jak frytki, podusić na gorącej oliwie (nie mogą być za miękkie). Dodać do jarzyn kotlety, podlać śmietaną i dodać ketchup, można jeszcze wg własnego uznania doprawić. Dusić, ale nie za długo, aby jarzyny się nie rozgotowały.
Podawać z ryżem.
Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Baju |