Schab w jarzynach - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 kotlety schabowe
- 3 marchewki
- 3 pietruszki
- 1 średniej wielkości seler
- olej
- mąka
- ketchup
- śmietana
- sól
- pieprz

Jak podawać?

Pyszne z ryżem

Uwagi:

Kotlety schabowe rozbić, posolić, popieprzyć, obtaczać w mące i zrumienić na gorącym oleju. Pokroić warzywa w słupki, tak jak frytki, podusić na gorącej oliwie (nie mogą być za miękkie). Dodać do jarzyn kotlety, podlać śmietaną i dodać ketchup, można jeszcze wg własnego uznania doprawić. Dusić, ale nie za długo, aby jarzyny się nie rozgotowały.
Podawać z ryżem.
Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt12 zł
AutorBaju

Schab w jarzynach: Podobne przepisy

Powiązane Tematy