Schabowy z brzoskwiniami

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 kotlety schabowe b/kości,
- 2 brzoskwinie (świeże lub z poszki),
- 4 plasterki boczku lub szynki,
- 4-8 plasterków żółtego sera,
- sól,
- pieprz,
- przyprawa do mięsa wieprzowego,
- olej.

Jak przyrządzić?

Kotlety rozbić, oprószyć solą, pieprzem i przyprawami. Smażyć na rozgrzanym ogniu z obu stron, ok. 5 minut każdy kotlet. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch kotletów położyć po plasterku boczku (lub szynki), połówkę brzoskwini i żółty ser. Całość zapiec w piekarniku w tem. 150-180 st. ok.15-20 min.

Potrzebne przybory:

Patelnia, naczynie żaroodporne, nóż, tłuczek do mięsa, deska do krojenia.

Jak podawać?

Z frytkami, ziemniakami zapiekanymi i surówką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 porcje
Przybliżony koszt10 zł
AutorAsieńka

Schabowy z brzoskwiniami: Podobne przepisy

Schabowy z brzoskwiniami: wypróbuj również

Powiązane Tematy