Składniki:
- 4 kotlety schabowe b/kości,
- 2 brzoskwinie (świeże lub z poszki),
- 4 plasterki boczku lub szynki,
- 4-8 plasterków żółtego sera,
- sól,
- pieprz,
- przyprawa do mięsa wieprzowego,
- olej.
Jak przyrządzić?
Kotlety rozbić, oprószyć solą, pieprzem i przyprawami. Smażyć na rozgrzanym ogniu z obu stron, ok. 5 minut każdy kotlet. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch kotletów położyć po plasterku boczku (lub szynki), połówkę brzoskwini i żółty ser. Całość zapiec w piekarniku w tem. 150-180 st. ok.15-20 min.
Potrzebne przybory:
Patelnia, naczynie żaroodporne, nóż, tłuczek do mięsa, deska do krojenia.
Jak podawać?
Z frytkami, ziemniakami zapiekanymi i surówką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Asieńka |