Salata Tunezina - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 duże pomidory,
- 2 świeże ogórki,
- 1 czerwona cebula,
- puszka tuńczyka (w oleju, kawałki!),
- cytryna,
- oliwa z oliwek,
- 1 papryka,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Warzywka pokroić na duże kawałki, dodać tuńczyka, posolić, popieprzyć, obficie polać oliwą, skropić sokiem z cytryny. Cebula powinna być pokrojona na średniej wielkości talarki.

Jak podawać?

Koniecznie jeśc z jednej miski wybierając salatkę przy pomocy bialego przennego pieczywa. Nie używać sztućców!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
AutorGoska

Salata Tunezina: Podobne przepisy

Powiązane Tematy