Szaszłyk z wątróbek drobiowych - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 0,5 kg wątróbek drobiowych,
- 2 twarde jabłka,
- 2 cebule,
- vegeta,
- bulion w płynie knorra,
- majeranek,
- patyczki do szaszłyków.

Jak przyrządzić?

Każdą wątróbkę dzielimy na 2 części, wrzucamy do miski vegetujemy i "bulijonimy", odstawiamy na chwilę aby się zmacerowała. Jabłka kroimy w pół- plastry niezbyt grube, jabłka nie mągą być miękkie bo będą się rozpadać przy wbijaniu na patyczki, skrapiamy cytryną aby nie ściemniały i obtaczamy delikatnie w majeranku. Cebulę kroimy w plastry po czym nabijamy naprzemiennie wszystkie składniki na patyczki i na grill.

Potrzebne przybory:

Nóż, deska , patyczki, grill, węgiel drzewny, rozpałka do grilla.

Jak podawać?

Podawć z zimnym piwem i bagietką.

Uwagi:

Nie należy szaszłyków długo grillować bo składniki są delikatne czekamy tylko aby wątróbka nieco się przyrumieniła bo na tym polega tajemnica smaku tej potrawy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt7 zł
Autormycha

Szaszłyk z wątróbek drobiowych: Podobne przepisy

Szaszłyk z wątróbek drobiowych: wypróbuj również

Powiązane Tematy