Hamburgery - drobiowe, domowe, dietetyczne
OLIWKA . • dawno temuUwielbiasz fast foody, ale masz wyrzuty sumienia, kiedy je zjadasz. Wiesz, że są niezdrowe, tłuste i nie możesz o nich powiedzieć nic dobrego, oprócz tego, że bardzo ci smakują. Spróbuj je trochę ulepszyć. Domowe hamburgery mają więcej witamin, a ty wiesz co jesz. Czyli zupełnie inaczej niż wtedy, kiedy kupujesz jedzenie w budce za rogiem. Cebula, papryka, sok pomidorowy… Hamburger – samo zdrowie.
Przygotuj:
- 50 dag mielonego mięsa drobiowego
- cebulę
- łodygę selera naciowego
- paprykę
- mały karton soku pomidorowego
- pół szklanki bulionu z kostki
- 4 bułki
- łyżkę musztardy
- startą skórkę z cytryny
- pieprz, sól
- olej
Krok 1
Zacznij od farszu do drobiowych hamburgerów. Pokrój warzywa: paprykę i cebulę w drobną kostkę, a seler w krążki.
Krok 2
Podsmaż je na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Dodaj mięso i smaż tak długo, aż się zarumieni.
Krok 4
Wlej sok pomidorowy i bulion, dodaj musztardę i skórkę. Nie zapomnij o soli i pieprzu. Wszystko zamieszaj i duś 25 minut.
Krok 5
Bułki przekrój na pół, wydrąż i włóż na chwilę do piekarnika.
Krok 6
Kiedy się delikatnie zarumienią, nałóż do nich farsz.
Krok 7
Hamburgery drobiowe gotowe. Smacznego.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze