Dietetyczna pizza nie jest jak Yeti
OLIWKA . • dawno temuDietetyczna pizza to nie żart. Ona naprawdę istnieje. Jest weekend, masz więcej czasu, nie zamawiaj pizzy przez telefon, tylko zrób ją sama. Będą z tego same korzyści. Zaoszczędzisz pieniądze, zjesz o wiele mniej kalorii i zrobisz coś pożytecznego. Jesteś kuchennym beztalenciem i nie wierzysz, że podołasz temu zadaniu? Spokojnie, to naprawdę nie jest trudne.
Przygotuj:
- 2 szklanki mąki
- 1 paczkę suchych drożdży
- 2 łyżki oleju
- pół szklanki ciepłej wody
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
A na farsz:
- 1 paprykę
- 1 cebulę
- 100 g pieczarek
- 2 pomidory
- groszek konserwowy
Krok 1
Wszystkie przepisy na pizzę zaczynają się od przygotowania ciasta. Zmieszaj mąkę z drożdżami, dodaj wodę, olej i szczyptę soli. Zagnieć ciasto i zostaw do wyrośnięcia.
Krok 2
To prosty przepis na pizzę więc się nie stresuj. Jeśli ciasto podwoiło już objętość, podziel je na dwie równe części i i rozwałkuj. Połowę każdej z części posmaruj przecierem pomidorowym.
Krok 3
Pora na dodatki do pizzy. Pokrój warzywa, a następnie ułóż je na posmarowanym przecierem cieście.
Krok 4
Domowa pizza już prawie gotowa. Dopraw ją tylko ziołami prowansalskimi i oregano.
Krok 5
Teraz przykryj obie pizze drugą połową ciasta. Mają wyglądać jak pierogi. Piecz dietetyczną pizzę z warzywami około 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze