Tiramisu - przepis przepyszny i szybki
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/tiramisu-przepis-d66ce6fc395f3f1,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Przyszedł w końcu weekend, możesz więc sobie pozwolić na coś wyjątkowego, na chwilę relaksu z pysznym, zniewalającym, wyjątkowym tiramisu truskawkowym. Dzięki niemu zapomnisz o otaczającym cię świecie i rozpłyniesz się w rozkoszy smakowania. A przygotowanie? Jest bardzo proste. Na pewno sobie poradzisz.
Przygotuj:
- 50 dag mielonego twarogu
- 50 dag truskawek
- 15 dag biszkoptów
- 150 ml śmietany kremówki
- 10 dag czekolady
- 50 ml świeżo zaparzonej kawy
- 5 łyżek cukru
- łyżkę cukru waniliowego
- 1–2 łyżki koniaku
- cukrowe perełki do dekoracji
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
1. Na początku musisz przygotować odpowiednio tortownicę. Na jej dnie oraz na brzegach połóż dokładnie wycięty pergamin.
2. W tortownicy rozłóż biszkopty i skrop je kawą wymieszaną z koniakiem.
3. Już jest pysznie, a będzie coraz lepiej. Ubij teraz śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym i wymieszaj ją ze zmielonym twarogiem.
4. Pyszny deser jest już prawie gotowy. Rozłóż masę serową na biszkoptach, a na niej poukładaj umyte i pozbawione szypułek truskawki. Węższe końce powinny być na górze.
5. A co powiesz na truskawki w czekoladzie. Roztop kostki w kąpieli wodnej i polej owoce.
6. Tiramisu truskawkowe potrzebuje jeszcze tylko posypki z perełek cukierkowych i czasu. Wstaw je na 3 godziny do lodówki. Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze