Tiramisu - przepis przepyszny i szybki
OLIWKA . • dawno temuPrzyszedł w końcu weekend, możesz więc sobie pozwolić na coś wyjątkowego, na chwilę relaksu z pysznym, zniewalającym, wyjątkowym tiramisu truskawkowym. Dzięki niemu zapomnisz o otaczającym cię świecie i rozpłyniesz się w rozkoszy smakowania. A przygotowanie? Jest bardzo proste. Na pewno sobie poradzisz.
Przygotuj:
- 50 dag mielonego twarogu
- 50 dag truskawek
- 15 dag biszkoptów
- 150 ml śmietany kremówki
- 10 dag czekolady
- 50 ml świeżo zaparzonej kawy
- 5 łyżek cukru
- łyżkę cukru waniliowego
- 1–2 łyżki koniaku
- cukrowe perełki do dekoracji
1. Na początku musisz przygotować odpowiednio tortownicę. Na jej dnie oraz na brzegach połóż dokładnie wycięty pergamin.
2. W tortownicy rozłóż biszkopty i skrop je kawą wymieszaną z koniakiem.
3. Już jest pysznie, a będzie coraz lepiej. Ubij teraz śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym i wymieszaj ją ze zmielonym twarogiem.
4. Pyszny deser jest już prawie gotowy. Rozłóż masę serową na biszkoptach, a na niej poukładaj umyte i pozbawione szypułek truskawki. Węższe końce powinny być na górze.
5. A co powiesz na truskawki w czekoladzie. Roztop kostki w kąpieli wodnej i polej owoce.
6. Tiramisu truskawkowe potrzebuje jeszcze tylko posypki z perełek cukierkowych i czasu. Wstaw je na 3 godziny do lodówki. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze