Chlebki czosnkowe

Przepis kulinarny

Składniki:

- chleb krojony,
- 3/4 kostki masła,
- 4 ząbki czosnku,
- szczypta soli i pieprzu.

Jak przyrządzić?

Czosnek rozgnieść i dodać do masła. Masło rozcieramy na jednolitą masę. Dodać sól i pieprz do smaku. Kromki chleba posmarować i umieścić na grillu. Chlebek jest gotowy, gdy masło roztopi się, a kromki zyskają ciemno złoty kolor.

Potrzebne przybory:

Grill i nóż.

Jak podawać?

Chlebki są znakomitym dodatkiem do smażonych mięs, kiełbas z grilla jak również wszelkich warzywnych sałatek (np. do pomidorów ze śmietaną).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt3 zł
AutorMrówka

Chlebki czosnkowe: Podobne przepisy

Chlebki czosnkowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy