Składniki:
- chleb krojony,
- 3/4 kostki masła,
- 4 ząbki czosnku,
- szczypta soli i pieprzu.
Jak przyrządzić?
Czosnek rozgnieść i dodać do masła. Masło rozcieramy na jednolitą masę. Dodać sól i pieprz do smaku. Kromki chleba posmarować i umieścić na grillu. Chlebek jest gotowy, gdy masło roztopi się, a kromki zyskają ciemno złoty kolor.
Potrzebne przybory:
Grill i nóż.
Jak podawać?
Chlebki są znakomitym dodatkiem do smażonych mięs, kiełbas z grilla jak również wszelkich warzywnych sałatek (np. do pomidorów ze śmietaną).
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | Mrówka |