Jak zrobić masło ziołowe?
OLIWKA . • dawno temuZnudziło ci się już zwykłe masło? Przeczytaj jak zrobić masło ziołowe. Taki „wynalazek” jest zdrowszy, bo pełen zieleniny i znacznie smaczniejszy od normalnego dodatku do chleba. Bądź kreatywna, urozmaicaj swój dzień małymi niespodziankami. I nie przerażaj się: masło czosnkowe czy ziołowe są naprawdę proste w przygotowaniu.
Przygotuj:
- 200 g masła
- pół pęczka szczypiorku
- pół pęczka pietruszki
- pół pęczka koperku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Krok 1
Jak zrobić masło ziołowe? Zacznij od posiekania zieleniny. Jeśli masz ochotę na masło czosnkowe, to utrzyj posiekane ząbki, dodając odrobinę soli i soku z cytryny.
Krok 2
Wszystkie przygotowane składniki dodaj do miękkiego masła i dobrze zamieszaj. Dopraw pieprzem.
Krok 3
Tak przygotowane masło ziołowe musisz teraz owinąć pergaminem, lub folią aluminiową i włożyć do lodówki.
Krok 4
Pyszne masło czosnkowe… przepis nie jest zbyt sztywny. Jeśli chcesz możesz też dodać do niego zupełnie inne zioła, na przykład bazylię czy majeranek. Pamiętaj jednak, by zrezygnować wtedy z soku z cytryny.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze