Sos ogórkowo-czosnkowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 ogórki,
- 2 twarożki w pudełkach (lepiej zeby twaróg był suchy), moze być na wage,
- 3 ząbki czosnku.

Jak przyrządzić?

Ogórki potrzeć na tarce na wiórki dodać twaróg i czosnek potarty na tarce na małych otworkach wymieszać i schowac do lodówki tak na 3godz. przed grillem.

Potrzebne przybory:

Tarka.

Jak podawać?

Na zimno.

Uwagi:

Jeżeli ktoś lubi bardziej ostrą potrawe mozna zwiększyć ilość czosnku. Ja na 15 ogórków i 10 twarożków (opakowań) daję 1,5 główki czosnku to mam moc hehe.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt10 zł
Autoriwa84

Sos ogórkowo-czosnkowy: Podobne przepisy

Sos ogórkowo-czosnkowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy