Składniki:
- 4 ogórki,
- 2 twarożki w pudełkach (lepiej zeby twaróg był suchy), moze być na wage,
- 3 ząbki czosnku.
Jak przyrządzić?
Ogórki potrzeć na tarce na wiórki dodać twaróg i czosnek potarty na tarce na małych otworkach wymieszać i schowac do lodówki tak na 3godz. przed grillem.
Potrzebne przybory:
Tarka.
Jak podawać?
Na zimno.
Uwagi:
Jeżeli ktoś lubi bardziej ostrą potrawe mozna zwiększyć ilość czosnku. Ja na 15 ogórków i 10 twarożków (opakowań) daję 1,5 główki czosnku to mam moc hehe.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | iwa84 |