Składniki:
- dwie paczki lodów śmietankowych z torebki (+ mleko potrzebne do wykonania ich),
- miska czarnych malin (mogą też być czerwone, ich ilość nie jest bardzo ważna).
Jak przyrządzić?
Robimy lody śmietankowe wg. zaleceń na opakowaniu.po ukończeniu przekładamy do zamykanego pojemnika, który później włożymy do zamrażarki.
Czarne maliny myjemy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy na sitko by pozbyć się pestek (!WAŻNE!)
Tak zmiksowane malinki delikatnie wlewamy do lodów śmietankowych. Następnie mieszamy końcówką łyszki składniki,tak, by powstał ładny okrągły wzorek czarno-biały. Zmiksowane mailiny trzeba jednak dobrze wymieszać, bo jeśli tego nie zrobimy zmrozi się to i zamiast miękkich lodów powstanie twarda i niesmaczna malinowa masa. SMACZNEGO!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 porcji |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | Paweł |