Nigdy nie jest za późno na lody!
KATARZYNA PURA • dawno temuLiście pospadały z drzew. Jesień w pełni, a zima zbliża się wielkimi krokami, co chwilę dając nam o sobie znać mroźnymi porankami i wieczorami. Ale to nie znaczy, że domowej roboty lody będą musiały odejść w zapomnienie na najbliższe kilka miesięcy! Wręcz przeciwnie! Jesień i zima, to dwa miesiące, w których można się popisać umiejętnością robienia pysznych lodów w domu, gdy tylko mamy taką zachciankę.
Wszystko czego potrzebujesz do zrobienia zwykłych lodów, to jakieś formy do nadania kształtu lodom, ulubiony sok i zamrażarka. Zaraz, zaraz. Ale czy aby na pewno jest konieczna zamrażarka? Z Zoku Quick Pop Maker— nie! Jest to poręczne małe urządzenie, dzięki którym przygotujemy lody bezpośrednio na kuchennym blacie.
A wszystko to dzięki zamrożonym wcześniej w zamrażarce formom, które — po włożeniu do bazy urządzenia — sprawiają, że lody robią się w ekspresowym tempie bez potrzeby wkładania ich do zamrażarki.
Do robienia lodów można wykorzystać soki, jogurty, a nawet owoce — jest to idealny sposób, by w domy panowało lato przez cały rok!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze