Sk艂adniki:
- awokado,
- 2 jajka,
- cebula,
- zabek czosnku (moze byc przyprawa),
- cytryna,
- majonez.
Jak przyrz膮dzi膰?
avocado przecinamy na pol, wyrzucamy pestke, miazsz wyskrobujemy na talerz. przekrajamy cytryne, wyciskamy jedna polowe na talerz z avocado, mieszamy i rozdrabniamy widelcem. ugotowane jajka obirac, pokroic w drobniutka kastke, to samo robimy z cebula. wrzucamy to na talerz z avocado dodajemy lyzeczke majonezu (tylko do zalamania smaku avocado i cytryny), wyciskamy czosnek, dodaje my do smaku przyprawy np: sol, pieprz, oregano, wyciskamy druga polowe cytryny, mieszamy i gotowe:)))
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, noz, talerz, widelec.
Jak podawa膰?
W misce jsko salatke lub w malych miseczkach jako przystawke.
Uwagi:
ogolnie avocano jest takie sobie, ale w tym wydaniu kazdemu bedzie smakowac:)
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4 ma艂e porcje |
Autor | Akasha |