Sk艂adniki:
- 700g kalafiora,
- 500g ziemniakow,
- 1 cebula, 1 lyzka oleju,
- 1 zabek czosnku,
- 2 lyzki curry,
- 1/2 l bulionu warzywnego,
- 150g mroz. groszku,
- 100g smietany,
- 2 lyzki maki ziemniaczanej,
- 200g ryzu.
Jak przyrz膮dzi膰?
Czosnek, cebule krotko poddusic dodac kalafior (rozyczki) i ziemniaki (w kostke)- surowe.Do warzyw dodac curry, wlac bulion got. ok.15' + groszek got. 5'Smiet. wymieszac z maka ziemniacz. + do warzyw. Przypr. sola, pieprzem.
Potrzebne przybory:
Duza patelnia, najlepiej wok.
Jak podawa膰?
Z ryzem i bialym winem.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 2 porcje |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | monka |