Sk艂adniki:
Krem:
- 3 litry mleka,
- 1 budy艅 waniliowy,
- 1/2 szklanki cukru,
- zapach waniliowy,
- 1/2 kostki mas艂a.
Biszkopt z 6 jaj.
- 2 czerwone galaretki,
- 2 szkl. wody.
Jak przyrz膮dzi膰?
Biszkopt z 6 jaj rozci膮膰 na p贸艂. Z g贸rnej cz臋艣ci wyci膮膰 k贸艂ka kieliszkiem lub napoj贸wk膮.Mas艂o utrze膰 z cukrem, doda膰 budy艅 zimny. Pierwszy biszkopt posmarowa膰 陆 kremu, po艂o偶y膰 dziurawy biszkopt. G贸rny biszkopt te偶 obsmarowa膰 kremem, obsypa膰 wi贸rkami. W do艂ki wla膰 g臋st膮 galaretk臋 ( 2 galaretki czerwone rozpuszczone w 2 szkl. wody).
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | kasiulek |