Składniki:
- 6 połówek filetów z kurczaka,
- 5 szt. średniej cebuli,
- 1 zupa pieczarkowa (Winiary nie instant!!!),
- 0,5 l śmietany 12%.
Jak przyrządzić?
Filety z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie do zarumienienia. Cebulę pokroić w plastry i lekko podsmażyć. Wszystko przełożyć do rondla (kurczak i cebula) zalać śmietaną i posypać zupą pieczarkową. Wymieszać i dusić pod przykryciem kilka minut aby zupa się rozpuściła. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Podawać z ugotowanym ryżem i sałatą zieloną.
Potrzebne przybory:
Patelnia, rondel, deska do krojenia, nóż.
Jak podawać?
Wyłożyć na ugotowany ryż, przystroić pietruszką, z zieloną sałatą z czosnkiem.
Uwagi:
Wykwintne, ale bardzo proste!!!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 porcji |
Przybliżony koszt | 21 zł |
Autor | fifi |