Składniki:
- 1 główka kapusty,
- 0,5 kg mięsa mielonego,
- 0,3 kg boczku wędzonego,
- 5 cebul.
Przyprawy:
- cukier,
- sól i pieprz,
- "warzywko",
- ocet.
Jak przyrządzić?
Kapuste szatkujesz (jak do bigosu). Do garnka i niech sie gotuje az zrobi sie miękka. Następnie usmazyc luźne mielone i dorzucic do kapusty. Pokroić boczek i cebule na kostki. Najpirw boczek usmażyć dodać do kapusty potem z cebulą to samo (cebula musi być dobrze usmażona nie moze być twarda. Przyprawić odrobiną cukru octu warzywkiem solą i pieprzem. Mozna to zawisic mąką z wodą jak kto woli (300ml wody 3 łyżki mąki).
Jak podawać?
Na gorąco.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | dużo |
Autor | iwa84 |