Jak zrobić mielone z niespodzianką?
OLIWKA . • dawno temuCo zobaczysz, jeśli przekroisz kotleta mielonego na pół? Kotleta mielonego? Nie, jajko. Mielone z niespodzianką to pyszny obiad dla całej rodziny. Zaskocz swoich bliskich, nie pozwól się nudzić nawet przy stole. I nie martw się, przygotowanie takiego cuda wcale nie jest bardziej skomplikowane niż usmażenie zwykłych kotletów.
Przygotuj:
- 7 jajek
- 50 dag mięsa mielonego
- kajzerkę
- cebulę
- 100 ml mleka
- czosnek
- curry
- kminek
- gałkę muszkatołową
- bułkę tartą
- olej
- sól
- pieprz
Krok 1
Zacznij od ugotowania jajek na twardo. Temu procesowi poddaj tylko 6 z nich.
Krok 2
Posiekaj cebulę i czosnek, a następnie zeszklij je na łyżce oleju.
Krok 3
Namocz kajzerkę w mleku, a następnie odciśnij i dodaj do mięsa razem z czosnkiem, cebulą oraz surowym jajkiem.
Krok 4
Pora na formowanie kotletów mielonych. Z masy zrób 6 niewielkich placuszków. Na każdym z nich ułóż ugotowane i obrane jajko i zlep masę, tworząc kulki.
Krok 5
Obtocz kotlety mielone z niespodziankąw bułce tartej i obsmaż na rumiano ze wszystkich stron. Najlepiej smakują z pikantnymi sosami. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze